ŠTO SU IGRE S UŽIVLJAVANJEM ULOGE?

Društvene igre koje pripadaju rodu LARP igara, što je skraćenica za Live Action Role Playing, odnosno igranje uloga uživo. Igraju se u realnom vremenu i prostoru, uživo, u neposrednoj interakciji s drugim igračima.

Drugim riječima, zamislite da ste zakoračili u filmsku scenu ili ušli u kazališnu predstavu. Unaprijed zadanog scenarija nema, a ishod zbivanja ovisit će upravo o onome što vi poduzmete.

Zamislite se u kazališnoj predstavi ili u filmu. Niste pasivna publika već aktivno sudjelujete te upravo o vašim riječima, odlukama i postupcima ovisi kako će se priča zaplesti i rasplesti. Pritom ne morate znati glumiti, niti pamtiti tekst. Sve ćete izmisliti u hodu, u skladu s pravilima i smjernicama koje ćemo vam dati prije igre.

Tko može igrati? Pa, praktično bilo tko. Da, i vi. Ograničenja postoje, naravno. Nisu, primjerice, sve teme koje se pojavljuju u igrama pogodne za sve uzraste. Većina naših igara su za starije od 18 godina, no imamo i igre namijenjene tinejdžerima, kao i djeci staroj od pet do devet godina.

To je sve što je neophodno znati prije ulaska u igru. Zanima li vas više, pročitajte odgovore na često postavljana pitanja o LARP-u.

U kakve vas sve svjetove možemo povesti? Otkrijte.