LARP dan je poludnevno događanje tijekom kojeg se igra više komornih LARP-ova, pogodnih za potpune početnike, kao i za iskusne igrače. Može trajati između četiri i šest sati tijekom kojih se igre izvode jedna za drugom ili usporedno.

Što je LARP igra?

LARP (kratica za Live Action Role-Playing) je interaktivna društvena igra koja traži uživljavanje u likove. Radnja se odvija u stvarnom vremenu i prostoru, u izravnoj interakciji s drugim igračima.

Ovu je igru najlakše objasniti na slijedeći način: zamislite da se nalazite u kazališnoj predstavi ili filmu. No, ne morate znati glumiti, dovoljno je da se uživite. Ne morate ni pamtiti unaprijed napisane dijaloge. Priča nastaje dok igrate, a ishod ovisi o tome što ćete poduzeti.

Što je komorna LARP igra?

Komorni LARP je igra koja se odvija u zatvorenom prostoru, u pravilu za manji broj ljudi (do 10 sudionika) i ne dulja od dva sata. 

Što je potrebno za organizaciju LARP dana?

Osim uobičajenih organizacijskih vještina, potrebno je osigurati jednu prostoriju u kojoj se igra može neometano odvijati. Mi osiguravamo vođenje igara te sav materijal potreban za njihovo izvođenje.

Uoči izvedbe igre  Famiglia Bonifacio: Večer prije  u sklopu manifestacije Noć knjige 2016. Narodna knjižnica Petar Preradović, Bjelovar

Uoči izvedbe igre Famiglia Bonifacio: Večer prije u sklopu manifestacije Noć knjige 2016.
Narodna knjižnica Petar Preradović, Bjelovar

Gdje i kad je održan prvi LARP dan u Hrvatskoj?

Prvi LARP dan održali smo 8. kolovoza 2015. godine u Klubu mladih u Rijeci. Odigrali smo ukupno pet igara tijekom razdoblja od 13 do 23 sata. Sudjelovalo je dvadesetak igračica i igrača. Svih pet igara bilo je popunjeno, za jednu smo aktivirali i rezervnu ulogu.

Osim u Rijeci i, naravno, Zagrebu, LARP dan smo dosad organizirali i u Osijeku (u suradnji s udrugom Breza i Klubom Titan Atlas) te Mariboru (u suradnji sa Zlatim Goblinom). U Bjelovaru smo LARP-ali po noći, u suradnji s Narodnom knjižnicom "Petar Preradović" u sklopu manifestacije Noć knjige 2016.

Kad i gdje je idući LARP dan?

Pogledajte raspored igara ili se predbilježite za primanje novosti na dnu stranice.

Želim organizirati LARP dan u svom gradu. Možete li mi pomoći?

Ukoliko ste zainteresirani ugostiti LARP dan, javite nam se radi dogovora. Cimnite na e-mail ili zovnite na broj 099/611 40 91 (Miroslav Wranka) te 098/965 27 46 (Matija Mihoković). Može i preko Facebooka, ako vam je tako zgodnije.

Famiglia Bonifacio:  Večer prije  Izvedba igre održana u Mariboru, Goblicon 2016.

Famiglia Bonifacio: Večer prije
Izvedba igre održana u Mariboru, Goblicon 2016.