Back to All Events

Čekamo vas s igrama na Rikonu 2017!


  • Rikon 4 Sveučilišna Avenija Rijeka, Primorsko-goranska županija, 51000 Croatia (map)

Kako je igrati role-playing igre uživo, bez kockica, kad se sve događa u isto vrijeme, a svi su glavni likovi o čijim odlukama i postupcima ovisi ne samo zaplet, već i konačni ishod igre?

Dođite na konvenciju Rikon 2017 i s kreativnim kolektivom Terrible Creations upustite se u avanturu igara s uživljavanjem u uloge! 

U Rijeku dolazimo s posve novom igrom Alkimirova kuća, kombinacijom tabletopa i LARP-a namijenjenom djeci staroj od pet do deset godina. Ovo će joj biti premijera, pa ne propustite prijaviti svoje klinceze i klince!

 

Nije važno ako dosad nikad niste igrali igre s uživljavanjem u uloge. Ne trebate posjedovati prethodno znanje i iskustvo, kao ni kostim (iako će nam biti drago ako dođete odgovarajuće kostimirani). 

Sve potrebno za igru dobit ćete od nas na licu mjesta neposredno prije početka. Slobodno povedite društvo, ali imajte na umu kako je broj mjesta po igri ograničen.

Raspored ćete naći malo niže. Prijave na našem štandu na Rikonu 2017.

Također ćemo sudjelovati u tribini LARP: Više od igre u subotu, 7. listopada, od 21 sat i s velikim veseljem primiti nagradu Artefakt (također u subotu, od 19:30 sati).

 
Foto: Ivan Hromatko

Foto: Ivan Hromatko

 

Terrible Creations @ Rikon 2017 

Petak, 6. listopada 2017.

21:00 - 23:00 Obitelj Andersson (Åke Nolemo, Johan Röklander)

Braća i sestre ponovno su se okupili nakon dugo vremena kako bi se dogovorili o raspodjeli imovine nakon smrti njihovih roditelja, kao i hoće li provesti blagdane zajedno. To neće biti tako jednostavno kao što se naizgled čini...

Obitelj Andersson je igra u suvremenom okruženju, nesvakidašnje strukture i dinamike, u kojoj se svatko od nas bar djelomično može pronaći i prepoznati.

Broj igrača: šest do deset
Trajanje: do dva sata


Subota, 7. listopada 2017.

15:00 - 17:00 - Izbor vođe pohoda (Terrible Creations)

Veliki vikinški pohod se bliži. Vrijeme je za odabir ratnika koji će ga voditi. Imaš li što je potrebno da postaneš vođa? Možeš li uvjeriti ostale ratnike da ih upravo ti trebaš voditi?

Broj igrača: pet do deset
Trajanje: do dva sata


17:00 - 19:00 - Singularnost (Terrible Creations)

Istraživački međuzvjezdani brod poslan je u rutinsku misiju s posadom koju čine ljudi i androidi. Obje strane su podijeljene oko buduće uloge androida u svijetu kojim su dosad dominirala ljudska bića. Odnosi su zategnuti, sukob je u zraku. Kome ćete se prikloniti?

Broj igrača: do 12
Trajanje: do dva sata

Nedjelja, 8. listopada 2017.

10:00 - 11:30 - Alkimirova kuća (Goran Dimić, Dorijan Strnad, Terrible Creations)

Nestao je poznati alkemičar Alkimir. Nitko ne zna gdje je. Jako je važan čovjek jer je u laboratoriju u svojoj kući pripremao je sve lijekove za selo Trolist. No, u njegovom su se laboratoriju često događale čudne, čudne stvari... Molimo vas, hrabre junakinje i hrabri junaci, pomagajte!

Alkimirova kuća je kombinacija tabletop igre i LARP-a, namijenjena djeci staroj između pet i deset godina, tijekom koje će postati smiona družina pustolova kojoj će trebati domišljatosti i spretnosti kako bi vratila Alkimira kući.

Broj igrača: 3-10
Trajanje: 90 minuta