Back to All Events

Olympos 2017 Osijek

  • Klub Titan Atlas Strossmayerova 200 Osijek Croatia (map)

Sudjelovat ćemo u prvoj konvenciji ljubitelja društvenih igara Olympos 2017 koju udruga Klub Titan Atlas organizira 29. i 30. travnja u Osijeku!

Priredili smo dvije igre i uvodno predavanje za one koji ne znaju što su to LARP-ovi, odnosno igre s uživljavanjem u uloge uživo, a htjeli bi probati. Pa čak i za one koji još ne znaju da bi htjeli probati!

LARP igre nalik su improviziranom teatru, bez unaprijed napisanih dijaloga i poznatog završetka - to je prepušteno imaginaciji i snalažljivosti sudionika.

Ne morate znati glumiti: dovoljno je uživjeti se u nekog drugog i pustiti neka vas igra vodi svojim tijekom. Sve potrebno za igru čeka vas na licu mjesta, a odgovore na često postavljana pitanja pročitajte ovdje. Što se kostima tiče, nisu potrebni, ali nećemo se buniti ako dođete odgovarajuće kostimirani. :) 

Ulaz je besplatan, prijave na licu mjesta po načelu, tko prvi, njegovo!

 

PROGRAM ZA OLYMPOS 2017

17:00 Što je LARP i zašto bi vas trebao zanimati?

Sve što ste željeli znati o igrama s uživljavanjem u uloge, a niste imali koga pitati, sada možete doznati. Kakve su to igre, kakvih sve ima, što se sve i kako može igrati, što vam je za to potrebno i kome se možete javiti... Dođite, doznajte, iznenadite nas pitanjem!

Nakon toga - dosta priče, haj'mo se igrati!

 
S izvedbe igre  Star Wars: Endor  (uz dozvolu sudionika) 

S izvedbe igre Star Wars: Endor
(uz dozvolu sudionika) 

18:00 - 20:00 Terrible Creations: Star Wars: Endor

Dok s druge strane šumovitog mjeseca Endora bjesni presudna bitka, vas pritišću sasvim druge brige. Među vas petero časnika nalazi se jedan civil, a svi zajedno prisiljeni ste pronaći način iz smrtonosne klopke. Hoćete li ostati vjerni Imperiji ili se priključiti pobunjenicima? Birajte mudro jer pogrešan odabir znači i gubitak života. 

Radnja igre smještena je u svijet Ratova zvijezda, pred kraj filma Povratak Jedija. Vjerujemo da svi dobro poznajete taj filmski klasik, pa iskoristite priliku i zaigrajte uzbudljivu igru koja će vam produbiti doživljaj svijeta Star Warsa

Igra Star Wars: Endor traje do dva sata. Prima od pet do šest sudionika.

 
S izvedbe igre  Battlestar Galactica: Freighter 212  (uz dozvolu sudionika)

S izvedbe igre Battlestar Galactica: Freighter 212
(uz dozvolu sudionika)

20:00 - 22:00 Terrible Creations: Battlestar Galactica: Freighter 212

Poslani ste brodom na obližnji planet kako biste istražili ima li na njemu resursa nužnih za opstanak čovječanstva u borbi s pobunjenim robotima. No, neprijatelj vas je dočekao u zasjedi i teško oštetio brod. Većina posade je poginula na licu mjesta. Vas šačica preživjelih suočava se nekoliko mogućnosti izbora, koje su sve samo ne jednostavne...

Ako niste gledali bar nekoliko epizoda kultne TV serije Battlestar Galactica i ne znate o čemu se u njoj radi, BSG: Freighter 212 nije igra za vas. Ako jeste… Pa, što se čeka? Prijavite se na licu mjesta čim prije. 

Igra BSG: Tegljač 212 traje do dva sata. Prima od šest do osam sudionika. 

 
Earlier Event: April 29
Mini Maker Faire Osijek 2017
Later Event: May 11
Predsferakonska LARP pričaonica