Back to All Events

SFeraKon 2017 Zagreb


  • Fakultet elektrotehnike i računarstva Unska 3 Zagreb Hrvatska (map)

IGRAJTE SE S NAMA NA SFERAKONU!
IMAMO NOVU IGRU! SVJETSKA PREMIJERA!

Terrible Creations na najveću hrvatsku konvenciju ljubitelja znanstvene fantastike i fantazije dolaze sa četiri igre, od kojih je jedna posve nova i smještena u svijet Harryja Pottera! Plus LARPaTon, tijekom kojeg ćete naučiti kako napraviti vlastitu mikro igru!

Evo što ćete moći odigrati s nama u sobi A-301 Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Unskoj 3 u Zagrebu:

Famiglia Bonifacio: Večer prije stavlja vas u ulogu mafijaša. Mirno ganjate svoje ciljeve, smišljajući između dva kanolija kog ćete idućeg poslati na provod sa super ribama, dok jednog dana ne dobijete novosti za koje znate da famigliju stavljaju uz rub litice. Hoćete li ju spasiti ili gurnuti u ponor?

Love is Blue, psihološki triler s elementima horora talijanskog autora Fabrizija Bonifacija, najčešće je izvođeni komorni LARP u Hrvatskoj, unatoč tome što je tema jeziva. Šest posve običnih ljudi psihopat je oteo i zatočio. Da, vi ste ti sretnici koji se trebaju izboriti za živu glavu kako god znaju i umiju. Neće svi to uspjeti. 

Mračna vremena naša je nova igra koja će igračica i igrača povesti u alternativni svijet malog čarobnjaka Harryja Pottera. Svjetska premijera upravo na SFeraKonu!

U Seobi naroda vodit ćete svoje staroslavensko pleme, kao žrec (svećenik ili svećenica), u bolju budućnost ili potpunu propast. Vijećanjem ćete morati odlučiti hoće li se dva davno razdvojena klana ponovno ujediniti. Svaka sličnost sa stvarnim događajima je slučajna!
 

Večer prije Na meji nevidnega 2015 Ljubljana.jpg

Za svaku od igara trebate odvojiti do dva sata. Večer prije i Mračna vremena primaju pet do sedam igrača, Seoba naroda tri ili pet, dok vas za Love is Blue treba biti točno šest.

U LARPaTonu, radionici izrade mikro igara s uživljavanjem u uloge, može sudjelovati minimalno tri, maksimalno 30 osoba. Neće trajati dulje od tri sata.

Evo rasporeda:

Petak, 12. svibnja

19:30 Love Is Blue

Subota, 13. svibnja

17:00 Famiglia Bonifacio: Večer prije

19:30 Mračna vremena

22:00 Seoba naroda

Nedjelja, 14. svibnja

14:00 LARPaTon

Ako niste nikad igrali LARP, ovo je sjajna prilika da ga isprobate. Ne trebate se posebno pripremati, niti imati prethodnog iskustva: sve potrebno za igru čeka vas na licu mjesta. Kostimi nisu obavezni, ali nećemo se buniti ako dođete kostimirani. :)

Broj mjesta je ograničen, a prijave ćemo zaprimati na štandu kolektiva Terrible Creations na SFeraKonu.

A možete se i doći družiti s nama dan prije početka SFeraKona.