Back to All Events

Nezaboravna avantura u Tehničkom muzeju!

  • Tehnički muzej Nikola Tesla 18 Savska cesta Zagreb, City of Zagreb, 10000 Croatia (map)

Imaš između 14 i 18 godina? Voliš svemir, avanture i igre? Dođi u Tehnički muzej i okušaj se u nezaboravnoj pustolovini. Naći ćeš se u svemiru, nasukan u malom istraživačkom brodu. S ostalim suputnicima morat ćeš smisliti kako se iz nevolje izvući na sigurno!

U srijedu,  21. lipnja, u 12 sati u Planetariju Tehničkog muzeja (Savska cesta 18 u Zagrebu), vodit ćemo igru s uživljavanjem u uloge pod nazivom Tegljac namijenjenu mladima, ponajprije srednjoškolcima.

Igra Tegljač može primiti do 10 igrača, pa se svakako predbilježi na e-mail info@terriblecreations.com. Ulaz je slobodan uz muzejsku ulaznicu, a nakon završetka igre možeš se opustiti u Planetariju i gledati zvjezdano nebo.

Kakva te pustolovina očekuje tijekom igre Tegljač?

Nalaziš se na istraživačkom brodu. Bližiš se malom planetu u srcu neistražene galaksije. Ti i tvoji suputnici se nadate da je nastanjiv i da ćete matičnom, prenapučenom planetu, moći poslati poruku da ste pronašli novi dom. No, prije nego što ste uspjeli sletjeli, otkrio vas je nepoznati razarač i otvorio vatru. Većina posade je stradala, a od broda je ostala samo olupina. 

Nitko od vas preživjelih nema ni vojnog ni zapovjednog iskustva. Što ćete učiniti? Hoćete li pokušati sletjeli? Ili poslati poziv u pomoć, riskirajući da privučete pozornost neprijatelja? Vaši su životi na kocki, kao i opstanak čovječanstva.

Što su to igre s uživljavanjem u uloge?

Društvene igre koje se odvijaju u realnom vremenu i prostoru, uživo, u neposrednoj interakciji s drugim igračima. Drugim riječima, kao da se nalaziš u sceni iz filma. Unaprijed zadanog scenarija nema, a ishod zbivanja ovisi baš o tome što ti poduzimaš. I ne brini. Ne moraš znati glumiti. Samo se igramo! Zanima te više? Pogledaj odgovore na često postavljana pitanja.

Tko će voditi igru?

Igru Tegljač osmislili su i vode članovi kolektiva dizajnera igrara Terrible Creations. Zajednički djeluju od 2014. godine, a igre su im izvođene više od stotinu puta u Hrvatskoj i inozemstvu.