Back to All Events

Igrajte se s nama na Festivalu zmajevih čamaca!

  • Otok Univerzijade Jarun Zagreb Hrvatska (map)

Terrible Creations će se sa svojim igrama priključiti programu Festivala zmajevih čamaca, veslačkoj utrci s tradicijom održavanja dugom dvije tisuće godina koju će u Zagrebu u subotu, 3. lipnja, na Jarunu po drugi put organizirati Konfucijev instituta Sveučilišta u Zagrebu.

Dolazimo na jarunski Otok Univerzijade s dvije igre, Brod i Heroj, posebno prilagođene za ovu priliku. Na rasporedu smo u dva termina -  od 10 do 12 i od 14 do 16 sati - tijekom kojih ćemo voditi po dvije skupine: jednu namijenjenu djeci, drugu odraslima. Sudjelovati mogu djeca starija od deset godina.

Prethodno znanje i iskustvo nije potrebno. Sve što trebate za igru dobit ćete od nas na licu mjesta. Prijaviti se možete e-mailom na adresu info@terriblecreations.com.

Utrke Zmajevih čamaca održavaju se u više od 50 zemalja. Postoji više legenda o nastanku Festivala, a najpopularnija je ona o kineskom učenjaku i pjesniku Qu Yuanu (340. - 278. pr.n.e.). koji je živio u Periodu Zaraćenih država. 

S izvedbe igre  Brod , objava uz dozvolu sudionika

S izvedbe igre Brod, objava uz dozvolu sudionika

Qu Yuan skočio je u rijeku 5. dana 5. mjeseca prema kineskom lunarnom kalendaru, nakon što je njegova država Chu poražena od države Qi. Legenda kaže da su mještani krenuli u potragu za njegovim tijelom u drvenim čamcima. 

Tražeći ga, u vodu su bacali ljepljivu rižu zamotanu u bambusovo lišće kako bi odvratili ribe od njegovog tijela. Tijelo nisu pronašli, a kako je bio cijenjen u svom narodu, svake su godine njemu u čast veslali rijekom udarajući u bubnjeve i bacajući hranu ribama. 

Zagrebačka utrka kreće u subotu, 3. lipnja, na Jarunu s početkom u 10 sati ujutro. Veslat će se na stazama dužine 500 metara za odrasle i 250 metara za djecu. 

Više: Festival zmajevih čamaca

Earlier Event: May 27
Igramo na Perunfestu!