Back to All Events

Igramo se na Istrakonu!


  • Šetalište pazinske gimnazije 11 Pazin Croatia (map)

Veseli nas što ćemo i ove godine sudjelovati u okupljanju ljubitelja znanstvene fantastike i fantazije Istrakon, koje će biti održano od 6. do 8. travnja u Pazinu.

Tijekom tri dana moći ćete nam se priključiti u četiri igre za djecu i odrasle, napraviti vlastitu igru s uživljavanjem u uloge i odmah ju isprobati te doznati kakvu igru planiramo održati sredinom rujna u dvorcu Stara Sušica. Hint: ima veze s Harryjem Potterom!

Evo što smo pripremili za Istrakon 2018. :

Petak, 6. travnja
 

20:00, polivalentna dvorana - Napravi igru u sat vremena! 

20:00, učionica 6 - Famiglia Bonifacio: Il Secondo

Subota, 7. travnja

12:00 - 13.30, polivalentna dvorana - Alkimirova kuća

14:30 - 15:30, učionica 6 - Predstavljanje projekta Tajna Stare Sušice

16:30 - 18:30, polivalentna dvorana - Harry Potter: Mračna vremena

18:30 - 20:30, polivalentna dvorana - Love is Blue

 

IGRE

Harry Potter: Mračna vremena (pet do osam osoba, do dva sata)
/Terrible Creations/


Odrastali ste zamišljajući da se nalazite u ulozi Harryja, Rona, Hermione ili nekog drugog polaznika Hogwartsa? Marljivo vježbate mahanje čarobnim štapićem? Ovo vam je prilika da na kratko postanete jedan od vaših omiljenih likova!

Prošlo je godinu dana otkako je Harry nestao s lica zemlje. Mnogi čarobnjaci i vještice vjeruju da je mrtav. Dok Voldemortova moć jača, Red feniksa sve više slabi. Hoće li misteriozan poziv upućen članovima Reda išta promijeniti?

Tražimo igračice i igrače koji su pročitali sve knjige iz serijala o Harryju Potteru ili barem pogledali sve filmove. Prije početka igre ćemo vam objasniti pravila i dodijeliti unaprijed pripremljene likove. Da, i čarobne štapiće! 

Famiglia Bonifacio: Il Secondo (šest do 12 osoba, do tri sata)
/Terrible Creations/


Otkad je njegov prvorođeni sin i nasljednik ubijen u njegovoj rezidenciji, mafijaški šef Don Angelo Bonifacio provodi dane opijajući se do besvijesti. Famiglia Bonifacio, njegovo životno djelo, raspada se. Suparničke frakcije bore se za moć, nastojeći steći bolje pozicije ili čak preuzeti cijelu famigliju. Tko će od njih u tome uspjeti? I po kojoj cijeni? 

Love is Blue (šest osoba, do dva sata)
/Fabrizio Bonifacio/

Psihopat je oteo i zatočio šest sasvim običnih ljudi. Neće svi preživjeti. Tko će se sve izvući i kako? Komorni psihološki triler s elementima horora. Igrači preuzimaju uloge otetih ljudi koji se bore za život.

Alkimirova kuća (tri do deset djece stare između pet i deset godina, do 90 minuta)
/Goran Dimić, Dorijan Strnad, Terrible Creations/


Nestao je poznati alkemičar Alkimir. Nitko ne zna gdje je. Jako je važan čovjek jer je pripremao sve lijekove za selo Trolist. No, u njegovom su se laboratoriju često događale čudne, čudne stvari… Molimo vas, hrabre junakinje i hrabri junaci, pomagajte!

Alkimirova kuća je kombinacija tabletop igre i LARP-a, namijenjena djeci staroj između pet i deset godina. Tijekom igre će postati smiona družina pustolova kojoj će trebati domišljatosti i spretnosti kako bi vratila Alkimira kući.
 

RADIONICA

Napravi igru u sat vremena! (do 20 sudionika, do dva sata)

Želiš igru u kojoj ćete ti i tvoje prijateljice i prijatelji igrati glavnu ulogu? Nauči kako napraviti svoju vlastitu mini igru s uživljavanjem u uloge za samo sat vremena! I odmah ju isprobaj!

Stara Sušica.jpg


PREDAVANJE

Tajna Stare Sušice – Pridružite nam se u stvaranju čarolije (45 – 60 minuta)

U rujnu ove godine udruga Ministarstvo magije i Terrible Creations održat će igru s uživljavanjem u uloge nadahnutu Harryjem Potterom u dvorcu Stara Sušica. O čemu se radi? Kako će to sve skupa izgledati? Kako nam se možete pridružiti? O tome možete doznati više tijekom predavanja.

Later Event: April 14
Igramo se na GobliConu!