Back to All Events

Igramo se u Opatiji, na Liburniconu!


  • Liburnicon 2018 53 Nova cesta Opatija, Primorsko-goranska županija, 51410 Croatia (map)

Eto nas ponovno na Festivalu ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike, naprednih znanosti, povijesti i mitologije Liburnicon!

Dolazimo sa četiri igre (od kojih je jedna za klince!), radionicom tijekom koje možete napraviti vlastitu mini-igru i predstavljanjem Tajne Stare Sušice, igre s uživljavanjem u uloge koju ćemo - u suradnji s Ministarstvom Magije Hrvatska - održati u dvorcu Stara Sušica u Gorskom Kotaru od 14. do 16. rujna ove godine.

Evo što ćemo vam sve ponuditi.

Tajna Stare Sušice – Pridružite nam se u stvaranju čarolije

U rujnu ove godine udruga Ministarstvo magije i Terrible Creations održat će igru s uživljavanjem u uloge nadahnutu Harryjem Potterom u dvorcu Stara Sušica. O čemu se radi? Kako će to sve skupa izgledati? Kako nam se možete pridružiti? O tome možete doznati više tijekom predavanja.

Trajanje: 46-60 minuta

Harry Potter.jpg

Harry Potter: Mračna vremena (Terrible Creations)

Odrastali ste zamišljajući da se nalazite u ulozi Harryja, Rona, Hermione ili nekog drugog polaznika Hogwartsa? Marljivo vježbate mahanje čarobnim štapićem? Ovo vam je prilika da na kratko postanete jedan od vaših omiljenih likova!

U igri ćete moći sudjelovati samo ako ste bar jednom pročitali sve knjige ili pogledali sve filmove!

Prošlo je godinu dana otkako je Harry nestao s lica zemlje. Mnogi čarobnjaci i vještice vjeruju da je mrtav. Dok Voldemortova moć jača, Red feniksa sve više slabi. Hoće li misteriozan poziv upućen članovima Reda išta promijeniti?

Trajanje: 2 h
Dob: 16+
Broj igrača: 5-8

Battlestar Galactica.jpg

Battlestar Galactica: Tegljač 212 (Terrible Creations)

U bijegu ste. Nastojite spasiti goli život i bijedne ostatke čovječanstva nakon napada Cylonaca na Dvanaest kolonija. Broj na kojem se nalazite – Tegljač 212 – poslan je do obližnjeg planeta kako bi istražio ima li na njemu resursa ključnih za preživljavanje ljudske flote. Na žalost, upali ste u cylonsku zasjedu. Većina posada ubijena je, a brod gotovo uništen. Hoćete li riskirati slanje poziva u pomoć? Vremena je sve manje.

Trajanje: 2 h
Dob: 18+
Broj igrača: 6-10

pexels-photo.jpg

Love Is Blue (Fabrizio Bonifacio)


Psihopat je oteo i zatočio šest sasvim običnih ljudi. Neće svi preživjeti. Tko će se sve izvući i kako? Komorni psihološki triler s elementima horora. Igrači preuzimaju uloge otetih ljudi koji se bore za život.

Trajanje: 2 h
Dob: 18+
Broj igrača: 6-10

Alkimirova kuća.jpg

Alkimirova kuća (Goran Dimić, Dorijan Strnad, Terrible Creations)

Nestao je poznati alkemičar Alkimir. Nitko ne zna gdje je. Jako je važan čovjek jer je pripremao sve lijekove za selo Trolist. No, u njegovom su se laboratoriju često događale čudne, čudne stvari… Molimo vas, hrabre junakinje i hrabri junaci, pomagajte!

Alkimirova kuća je kombinacija tabletop igre i LARP-a, namijenjena djeci staroj između pet i deset godina. Tijekom igre će postati smiona družina pustolova kojoj će trebati domišljatosti i spretnosti kako bi vratila Alkimira kući.

Trajanje: do 90 minuta
Dob: 5-10
Broj igrača: 3-10

larpaton jazbina.jpg

Napravi igru u sat vremena!

Želiš igru u kojoj ćete ti i tvoje prijateljice i prijatelji igrati glavnu ulogu? Nauči kako napraviti svoju vlastitu mini igru s uživljavanjem u uloge za samo sat vremena! I odmah ju isprobaj!

Trajanje: do dva sata
Dob: 16+
Broj igrača: do 20

Later Event: September 14
Tajna Stare Sušice