Back to All Events

Fantastikon 2017 Split


  • Fantastikon 2017 Ulica Ruđera Boškovića 32 Split 21000 Hrvatska (map)
 

IGRAJTE SE S NAMA

NA FANTASTIKONU

S veseljem javljamo da će Terrible Creations po prvi puta gostovati u Splitu! 

Tijekom ovogodišnjeg FantaSTikona, od 17. do 19. ožujka 2017., u prostoru FESB-a u Ulici Ruđera Boškovića 32, Split, vodit ćemo četiri uzbudljive komorne LARP igre.

Ako niste nikad igrali LARP, ovo je sjajna prilika da ga isprobate. Ne trebate se posebno pripremati, niti imati prethodnog iskustva: sve potrebno za igru čeka vas na licu mjesta. Kostimi nisu obavezni, ali nećemo se buniti ako dođete kostimirani. :)

Broj mjesta je ograničen, a prijave ćemo zaprimati na štandu kolektiva Terrible Creations na FantaSTikonu.

RASPORED

PETAK, 17. ožujka 2017.
20 sati

Star Wars: Endor
Dok s druge strane šumovitog mjeseca bjesni presudna bitka, pet časnika i jedan civil naći će se u stisci te morati odlučiti što i kako dalje. Hoće li ostati vjerni Imperiji ili se priključiti pobunjenicima? Pogrešan odabir znači i gubitak života. Kako donijeti pravu odluku?

Radnja igre smještena je u svijet Ratova zvijezda, otprilike na kraj filma Povratak Jedija.

Broj igrača: 6
Trajanje: do 2 sata

Napomena: Članovi kolektiva Terrible Creations nisu vlasnici autorskih prava vezanih uz filmski serijal Star Wars, niti polažu prava na iste. Igra Star Wars: Endor nastala je kao hommage filmovima uz koje smo odrasli. 

SUBOTA, 18. svibnja 2017.
17 sati

Famiglia Bonifacio: Večer prije
Don Angelo Bonifacio sazvao je izvanredni sastanak. Koji je razlog tome? Napetost raste kako vrh kriminalne organizacije prima zastrašujuće novosti koje ih guraju prema rubu propasti. Igra s radnjom smještenom u talijansku mafijašku obitelj u SAD-u krajem 20-ih godina prošlog stoljeća. Igra vas uvlači u napeti sastanak mafijaških glavešina o kojem ovisi budućnost famiglije Bonifacio.

Broj igrača: od 5 do 7
Trajanje: 2 sata

S izvedbe igre  BSG: Freighter 212  na otvorenju  LARP igraonice Terrible Lair  u Zagrebu Foto: privatna arhiva Terrible Creations

S izvedbe igre BSG: Freighter 212 na otvorenju LARP igraonice Terrible Lair u Zagrebu
Foto: privatna arhiva Terrible Creations

SUBOTA, 18. svibnja 2016.
20 sati

Battlestar Galactica: Freighter 2012
Istraživački broj poslan je u potragu za resursima na obližnjem planetu, no tamo je naletio na Cylonce s istom misijom. Većina posade je stradala, a brod je gotovo u potpunosti devastiran. Hoće li ostatak posade riskirati da slanjem signala za pomoć privuče pozornost neprijatelja? Rizika je puno, a vremena sve manje.

Broj igrača: od 6 do 10
Trajanje: do 2 sata

Napomena: Članovi kolektiva Terrible Creations nisu vlasnici autorskih prava vezanih uz serijal Battlestar Galactica, niti polažu prava na ista. Igra BSG: Freighter 212 nastala je kao hommage seriji koju smo voljeli.
 

NEDJELJA, 19. svibnja 2017.
12 sati

Obitelj Andersson
Igru su dizajnirali Åke Nolemo and Johan Röklander. Riječ je o dramskoj igri u suvremenom okruženju, nesvakidašnje strukture i dinamike. 

Postat ćete pripadnici obitelji koja se treba dogovoriti oko nasljedstva nakon smrti njihovih roditelja, kao i hoće li provesti blagdane zajedno. 

Broj igrača: od 8 do 10
Trajanje: 2 sata

 

Ulaz na sve igre je slobodan, uz festivalsku ulaznicu. Prijave ćemo zaprimati na štandu kolektiva Terrible Creations, pa vas pozivamo da se registrirate čim prije jer je broj mjesta ograničen.

Više o programu konvencije potražite na web stranicama FantaSTikona.

 
Earlier Event: March 11
Jazbina otvara vrata: Zagreb
Later Event: April 7
Istrakon 2017 Pazin