Back to All Events

Igramo se na Festivalu zmajevih čamaca!

  • 3. festival zmajevih čamaca Otok Univerzijade 10000 Zagreb Hrvatska (map)
džunka.jpg

I ove ćemo se godine uključiti u Festival zmajevih čamaca, koji će biti održan na jezeru Jarun u Zagrebu u subotu, 9. lipnja.

Za odrasle igramo igru Izgubljeni brod u novome ruhu. Naći ćete se u ulogama kineskih mornara iz 1430. godine. Europa je još uvijek u Srednjem vijeku. Otomansko carstvo se širi, a Kolumbo će se roditi tek za 20 godina. Kineska flota neupitno gospodari morima sve do istočne Afrike i nitko se ne može uspješno suprotstaviti njezinoj moći.

Vi ste posada koja dolazi s jednog od najveličanstvenijih brodova flote - legendarnih gigantskih brodova-riznica. Zadržali ste se i predugo ostali na tržnici u gradu koji se zove Malindi, raspitujući sekako hraniti žirafu koju kao danak i poklon caru prevozite natrag u Kinu.

Vaš brod-riznica ima devet jarbola, i na njima razvija jedno po jedno jedro. Kad razvije svih devet jedara nemate ga više šanse uhvatiti. Morate dostići svoj brod-riznicu pod svaku cijenu kako žirafa na njemu ne bi umrla od gladi. Žirafa je čudesna životinja, nikad prije viđena u Kini. Ako joj se išta loše dogodi to je znak loše sreće za Dvor, a za vas sudbina gora od smrti.

Izgubljeni brod na rasporedu je od 10:30 do 11:30 sati na otoku Univerzijade na jezeru Jarun u Zagrebu. U igri može sudjelovati šest do 15 osoba. Prijavite se na e-adresu jvrhovski@unizg.hr. Rok za prijavu je petak, 8. lipnja, do 12 sati.

Foto: Anthony Tran / Unsplash

Foto: Anthony Tran / Unsplash

U 12 sati počinje igra za djecu pod imenom Lianjinova kuća. Riječ je o kombinaciji stolne igre i LARP-a, a namijenjena je djeci staroj između pet i deset godina.

U selu Sange Mingdan nestao je poznati alkemicar Lianjin Shu. Mudri Car nudi nagradu od 100 zlatnika i vjecnu slavu grupi hrabrih i mudrih junaka koji bi pronasli nestalog Lianjin Shua i vratili osmjeh i srecu u selo Sange Mingdan!

Tijekom igre djeca će postati smiona družina pustolova kojoj će trebati domišljatosti i spretnosti kako bi vratila nestalog alkemičara kući. Djeca mogu doći kostimirana ako žele.

Igra će trajati do 90 minuta, a može sudjelovati troje do 10 djece. Prijaviti se možete na e-adresu jvrhovski@unizg.hr. Rok za prijavu je petak, 8. lipnja, do 12 sati.
 

Earlier Event: June 2
Igramo se na Krakonu 2018.!