Back to All Events

Goblicon 2017 Maribor

 

IGRAMO SE NA GOBLICONU

Tijekom ovogodišnjeg Goblicona vodit ćemo tri uzbudljive komorne LARP igre. Dođite u subotu, 22. travnja 2017. godine u Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30 u Mariboru, i uronite u nove svjetove koje smo za vas pripremili. 

Ako niste nikad igrali LARP igre, ovo je sjajna prilika da se upoznate s njima. LARP igre nalik su improviziranom teatru, bez unaprijed napisanih dijaloga i poznatog završetka - to je prepušteno imaginaciji i snalažljivosti sudionika.

Ne morate znati glumiti: dovoljno je uživjeti se u nekog drugog i pustiti neka vas igra vodi svojim tijekom. Sve potrebno za igru čeka vas na licu mjesta, a odgovore na često postavljana pitanja pročitajte ovdje. Što se kostima tiče, nisu potrebni, ali nećemo se buniti ako dođete kostimirani. :) 

Ulaznica za konvenciju vrijedi kao ulaz na sve naše igre. Za njih se možete predbilježiti na štandu Terrible Creations po načelu, tko prvi, njegovo!

GOBLIKONSKE IGRE

Terrible Creations: BSG: Tegljač 212

Poslani ste brodom na obližnji planet kako biste istražili ima li na njemu resursa nužnih za opstanak čovječanstva u borbi s pobunjenim robotima. No, neprijatelj vas je dočekao u zasjedi i teško oštetio brod. Većina posade je poginula na licu mjesta. Vas šačica preživjelih suočava se nekoliko mogućnosti izbora, koje su sve samo ne jednostavne...

Ako niste gledali bar nekoliko epizoda kultne TV serije Battlestar Galactica i ne znate o čemu se u njoj radi, BSG: Freighter 212 nije igra za vas. Ako jeste… Pa, što se čeka? Prijavite se čim prije na štandu kolektiva dizajnera LARP igara Terrible Creations. 

Igra BSG: Tegljač 212 traje do dva sata. Prima od šest do osam sudionika. 

S izvedbe igre  Večer prije , Goblicon 2016.

S izvedbe igre Večer prije, Goblicon 2016.

Terrible Creations: Star Wars: Endor

Dok s druge strane šumovitog mjeseca Endora bjesni presudna bitka, vas pritišću sasvim druge brige. Među vas petero časnika nalazi se jedan civil, a svi zajedno prisiljeni ste pronaći način iz smrtonosne klopke. Hoćete li ostati vjerni Imperiji ili se priključiti pobunjenicima? Birajte mudro jer pogrešan odabir znači i gubitak života. 

Radnja igre smještena je u svijet Ratova zvijezda, pred kraj filma Povratak Jedija. Vjerujemo da svi dobro poznajete taj filmski klasik, pa iskoristite priliku i zaigrajte uzbudljivu igru koja će vam produbiti doživljaj svijeta Star Warsa. Prijavite se na štandu Terrible Creations. 

Igra Star Wars: Endor traje do dva sata. Prima od pet do šest sudionika. 

Terrible Creations: Izgubljeni brod

Bogovi su vašem brodu poslali paklenu oluju i odvojili vas od matične flote. Sad ste izgubljeni u nepreglednim bespućima ledenog Sjevenog mora. Zapljuskuju vas udari valova i prijete vas prevrnuti, a voda počinje prodirati kroz oštećen bok broda. Ali vi ste Vikinzi, a oni se nikad ne predaju i vi odbijate završiti u plavom grobu. Kako ćete to postići? Pomoći nema na vidiku, pitke vode i hrane na brodu je malo, a vremena još manje. Očekuju vas teške odluke.

Igra Izgubljeni brod traje do sat vremena. Prima od pet do petnaest sudionika.

Vidimo se u Mariboru na Gobliconu!

 
Earlier Event: April 7
Istrakon 2017 Pazin
Later Event: April 29
Mini Maker Faire Osijek 2017