Back to All Events

Istrakon 2017 Pazin


  • Istrakon 2017 Spomen dom Pazin Hrvatska (map)
 

IGRAJTE SE S NAMA NA ISTRAKONU

I ove se godine veselimo larpanju u Pazinu na konvenciji znanstvene fantastike i fantasyja. Istrakon slavih punih osamnaest, pa definitivno nije fora propustiti rođendansku feštu i bogat program.

Program Istrakona odvija se u prostorijama Spomen doma, Šetalište Pazinske gimnazije 1 u Pazinu, od 7. do 9. travnja 2017. godine. Kao i do sada, na Istrakonu vodimo LARP igre u sklopu programa konvencije, a ovog puta dolazimo, osim s našim igrama, i s jednom gostujućom.

Ukoliko do sada niste imali prilike isprobati LARP, nema frke, pripremili smo set koji je prikladan za prvi susret s igrama za uživljavanje u uloge. Nikakva prethodna priprema nije potrebna, a odgovore na često postavljana pitanja pročitajte ovdje.

Ulaznica za konvenciju vrijedi kao ulaz na sve naše igre. Za njih se možete predbilježiti na Terrible Creations štandu po načelu, tko prvi, njegovo!

ISTRAKONSKE IGRE

Terrible Creations: Star Wars: Endor
SUBOTA, 21 h

Dok s druge strane šumovitog mjeseca Endora bjesni presudna bitka, vas pritišću sasvim druge brige. Među vas petero časnika nalazi se jedan civil, a svi zajedno prisiljeni ste pronaći način iz smrtonosne klopke. Hoćete li ostati vjerni Imperiji ili se priključiti pobunjenicima? Birajte mudro jer pogrešan odabir znači i gubitak života. 

Radnja igre smještena je u svijet Ratova zvijezda, pred kraj filma Povratak Jedija. Vjerujemo da svi dobro poznajete taj filmski klasik, pa iskoristite priliku i zaigrajte uzbudljivu igru koja će vam produbiti doživljaj svijeta Star Warsa. Prijavite se na štandu Terrible Creations. 

Igra Star Wars: Endor traje do dva sata. Prima od pet do šest sudionika. 

Trenutak obračuna S izvedbe igre Večer prije, Istrakon 2015.

Trenutak obračuna
S izvedbe igre Večer prije, Istrakon 2015.

Jeanita Hatlestrand, Alna Sogn Husvegg, Nils Andersen: Udruga za promicanje prava bajkovitih stvorenja
SUBOTA, 14 h

Vrijeme je za godišnju skupštinu Udruge za promicanje prava bajkovitih stvorenja, organizacije koja zastupa sva bajkovita stvorenja. Željeznom rukom vodi ju Vještica/Zla maćeha. Nekoć demokratski ustrojena, sad je podređena predsjednici. Uz podršku Velikog zlog vuka, Vještica je stekla saveznike koristeći besramni favoritizam, prijetnje i sve što zamisliti možete kako bi suzbila opoziciju. No, ove godine netko bi mogao dići glas. Je li došlo vrijeme za promjene? Hoćete li ih potaknuti ili nastojati suzbiti?

Ovu zabavnu igru prvi puta izvodimo na Istrakonu - sigurni smo da će vas oduševiti barem toliko koliko je razgalila nas.

Igra Udruga za promicanje prava bajkovitih stvorenja traje do četiri sata. Prima od petnaest do dvadeset osoba.

Igra iznenađenja
SUBOTA, 16 h

Pripremili vam jednu igru iznenađenja. Što ćemo igrati, za koliko ljudi i kad? Doznajte na našem štandu na Istrakonu.

Istrakon 2015.

Istrakon 2015.

Terrible Creations: BSG: Tegljač 212
SUBOTA, 21 h

Poslani ste brodom na obližnji planet kako biste istražili ima li na njemu resursa nužnih za opstanak čovječanstva u borbi s pobunjenim robotima. No, neprijatelj vas je dočekao u zasjedi i teško oštetio brod. Većina posade je poginula na licu mjesta. Vas šačica preživjelih suočava se nekoliko mogućnosti izbora, koje su sve samo ne jednostavne...

Ako niste gledali bar nekoliko epizoda kultne TV serije Battlestar Galactica i ne znate o čemu se u njoj radi, BSG: Freighter 212 nije igra za vas. Ako jeste… Pa, što se čeka? Prijavite se čim prije na štandu kolektiva dizajnera LARP igara Terrible Creations. 

Igra BSG: Tegljač 212 traje do dva sata. Prima od šest do osam sudionika. 

Nezaboravni Istrakon 2016.  S izvedbe  Nordijskih priča  S lijeva na desno: Miroslav Wranka, Marko Čavlina, Sara Pašić Maričić, Matija Mihoković, Lucija Tancer Mihoković Foto: David Dubrović

Nezaboravni Istrakon 2016. 
S izvedbe Nordijskih priča
S lijeva na desno: Miroslav Wranka, Marko Čavlina, Sara Pašić Maričić, Matija Mihoković, Lucija Tancer Mihoković
Foto: David Dubrović

 
Earlier Event: March 17
Fantastikon 2017 Split
Later Event: April 22
Goblicon 2017 Maribor