Back to All Events

Liburnicon 2016 Opatija


LARPAMO I LJETI

Igrati se s nama možete od 19. do 21. kolovoza 2016. u Opatiji na Liburniconu. I ove godine imamo odličnu ponudu komornih LARP igara, uz napomenu da će igra Freighter 212 biti odigrana premijerno za posjetitelje Liburnicona. 

Foto:  MMM Photography

Foto: MMM Photography

Za igre se prijavljujete na desku Liburnicona. Prethodno znanje i iskustvo nisu potrebni, kao niti kostim. Možete igrati čak i ako nikad niste čuli za LARP - sve potrebno za igru dobit ćete od nas, a možete baciti oko i na često postavljana pitanja.

KOJE IGRE IGRAMO?

Freighter 212

Istraživački brod je poslan istražiti resurse na obližnjem planetu, no tamo je naletio na Cylonce s istom misijom. Manji dio posade je uspio preživjeti napad, ali samo zato jer Cylonci misle da su razorili Freighter 212 do kraja. Brod je skoro potpuno devastiran i većina posade je stradala… Hoće li ostatak riskirati paljenjem signala za pomoć? Rizika je puno, a vremena malo.

Komorni larp, za 6 do 10 igrača, inspiriran dramskom serijom Battlestar Galactica.
Trajanje: 2 sata

Brod koji tone / Nordijske priče

Okupili ste posadu i krenuli na pohod, ali bogovi su vašem brodu poslali oluju i odvojili vas od flote. Sada ste izgubljeni u morskim bespućima, bez ijednog broda na vidiku. Zalihe hrane i vode su vam ograničene, a ne želite završiti u plavom grobu. Kako ćete to postići?
Igrači će morati donijeti neke teške odluke i smisliti način kako preživjeti.

Komorni larp za 6 igrača.
Trajanje: 2 sata

Famiglia Bonifacio: Večer Prije 

Don Angelo Bonifacio sazvao je izvanredni sastanak. Koji je razlog tome? Napetost raste kako vrh kriminalne organizacije prima zastrašujuće novosti koje ih guraju prema rubu propasti.
Igra s radnjom smještenom u talijansku mafijašku obitelj u SAD-¬u krajem 20-¬ih godina prošlog stoljeća. Igra vas uvlači u napeti sastanak mafijaških glavešina o kojem ovisi budućnost obitelji Bonifacio.

Komorni larp za 6 igrača.
Trajanje: 2 sata

Seoba naroda

Dva davno razdvojena klana imaju priliku ponovo se ujediniti. Hoće li ljudi radi toga riskirati opasan put? Vijeće žreca okupljeno je kako bi donijeli odluku. Igrači će preuzeti ulogu žreca, staroslavenskih svećenika, koji moraju donijeti odluku koja će imati utjecaj na oba plemena kojima pripadaju.

Igra pričanja priče smještena u doba slavenskih plemena, za 3 ili 5 igrača.
Trajanje: 2 sata

LIBURNICON

Festival znanstvene fantastike Liburnicon manifestacija je posvećena predstavljanju najnovijih dostignuća iz znanstvenog svijeta, ali i iz literature fantasy i SF žanra.

Tijekom dva dana krajem kolovoza, Liburnicon okuplja 2.000 ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike, naprednih znanosti, povijesti i mitologije, ali i poznata imena iz znanstvenih i književnih disciplina.

U dosadašnjim izdanjima konvencije gostovale su međunarodne literarne zvijezde kao što su Guy Gavriel Kay, Steven Erikson ili Jaqueline Carey, kao i poznati znanstvenici astronom Korado Korlević, akademik Vladimir Paar i fizičar Davor Pavuna.

Uz predavanja i radionice, Liburnicon se ističe atraktivnim zabavnim sadržajima uz originalne igre, kvizove i koncerte.

Earlier Event: June 18
LARP dan u Zagrebu
Later Event: September 30
Get To Know LARP / Upoznajte LARP