Back to All Events

Mini Maker Faire Osijek

LARP maraton kolektiva Terrible Creations

@ Mini Maker Faire 2016

Gdje: Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Istarska 3, Osijek
Kad: 14. svibnja 2016. godine
Kotizacija: -

Mini Maker Faire Osijek omogućit će vam jedinstveno iskustvo: uživljavanje u lika i uranjanje u posve drugi svijet. Kao da ste u filmu ili kazališnoj predstavi, a radnja i ishod ovise o onome što radite. 

Kreativni kolektiv Terrible Creations ponudit će u sklopu programa četiri LARP igre (skraćenica za Live Action Role Playing, odnosno igranje uloga uživo).  Igra ih se u realnom vremenu i prostoru, uživo, u neposrednoj interakciji s drugim ljudima. Jedina publika su sami sudionici. 

Nalik su improviziranom teatru, bez unaprijed napisanih dijaloga i poznatog završetka, koji su prepušteni imaginaciji i kreativnosti igračica i igrača. Sve potrebno za igru dobit ćete od voditelja. Ne morate znati glumiti: dovoljno je uživjeti se u nekog drugog I pustiti neka vas igra vodi svojim tijekom. 

Prikladno za potpune početnike. Kostimi nisu potrebni.

Program će voditi Miroslav Wranka, član kreativnog kolektiva Terrible Creations. 

Moći ćete isprobati dvije domaće i dvije inozemne igre. 

10:00 - 12:00 * Hommage to Star Wars: Endor (Terrible Creations)
Radnja igre smještena je u svijet "Ratova zvijezda", otprilike na kraj filma "Povratak Jedija". Dok se s druge strane šumovitog mjeseca Endora odvija odsudna bitka, pet časnika i jedan civil naći će se u stisci te morati odlučiti što i kako dalje.

Broj igrača: 6
Trajanje (priprema, igra): do 2 sata
 

12:00 - 14:00 * Nordijske priče: Izbor jarla (Terrible Creations)
Pripadnici ste dva vikinška klana. Očekivali ste kako ćete se s pohoda vratiti puni plijena i priča o junaštvu. Umjesto toga našli ste se u zasjedi i jedva izvukli žive glave. Vratili ste se desetkovani, sa smrtno ranjenim jarlom i praznih ruku. A kralj dolazi i tražit će što mu pripada. Što je pošlo po krivu? Tko je odgovoran? Tko će naslijediti umirućeg jarla?

Broj igrača: 6
Trajanje (priprema, igra): do 2 sata
 

14:00 - 16:00 * Obitelj Andersson (Åke Nolemo i Johan Röklander)
Postat ćete pripadnici obitelji koji se trebaju dogovoriti oko nasljedstva nakon smrti njihovih roditelja, kao i hoće li provesti blagdane zajedno. 

Broj igrača: 8-10
Trajanje (priprema, igra): do 3 sata
 

16:00 - 18:00 * Love Is Blue (Fabrizio Bonifacio)
Komorni psihološki triler s elementima horora. Psihopat vas je oteo i zatočio. Nećete svi preživjeti. Tko će se sve izvući i kako?

Broj igrača: 6
Trajanje (priprema, igra): do 2 sata
 

Matija Mihoković

Matija Mihoković

Earlier Event: May 13
SFerakon 2016
Later Event: May 28
Famiglia Bonifacio: Il Primo