Back to All Events

LARP dan u Osijeku

  • Udruga Breza 12 Ulica Lorenza Jagera Osijek, Osječko-baranjska županija, 31000 Croatia (map)

LARP dan u Osijeku

Kolektiv Terrible Creations,  Udruga Breza i Klub Titan Atlas održat će u subotu, 12. ožujka 2016., novo izdanje LARP dana u Osijeku, u prostorijama udruge Breza, Lorenza Jaegera 12.

Na rasporedu je nekoliko jednostavnih i zabavnih komornih igara s uživljavanjem u uloge. Prethodno znanje i iskustvo nisu potrebni. Sve potrebno za igru dobit ćete od organizatora. Ako do sada nikada niste igrali i lupa vas trema, pročitajte tekst na temu kako početi LARPati

14 - 16 h Karantena
16 - 19 h Obitelj Andersson
18 - 20 h Love Is Blue
19 - 21 h Famiglia Bonifacio: Večer prije

Karantena (šest igrača) je znanstvenofantastični LARP čija se radnja odvija u dalekoj budućnosti. Preuzet ćete uloge ljudi i vanzemaljaca upletenih u spletke i intrige galaktičkih razmjera. Ovo će mu, koliko nam je poznato, biti hrvatska premijera.

Obitelj Andersson (osam do deset igrača) je dramska igra u modernom okruženju, nesvakidašnje strukture i dinamike. Postat ćete pripadnici obitelji koji se trebaju dogovoriti oko nasljedstva nakon smrti njihovih roditelja, kao i hoće li provesti Uskrs zajedno. 

Love Is Blue (šest igrača) je komorni psihološki triler s elementima horora. Psihopat je oteo i zatočio šest sasvim običnih ljudi. Neće svi preživjeti. Tko će se uspjeti izvući i kako?

Famiglia Bonifacio: Večer prije (šest igrača) je LARP s radnjom smještenom u talijansku mafijašku obitelj u SAD-u krajem '20-tih godina prošlog stoljeća. Igra vas uvlači u napet sastanak mafijaških glavešina, o kojem ovisi budućnost famiglie Bonifacio. Napetost raste kako vrh kriminalne organizacije prima zastrašujuće novosti koje ih guraju prema rubu propasti.

Prijave na licu mjesta, po sistemu tko prvi. 

Ulaz je slobodan, donacije u vidu grickalica i pića poželjne.

Niste li nikad probali igre s uživljavanjem u uloge, sad je prilika. Ako jeste, povedite nekog tko nije!

ŠTO JE LARP DAN?

LARP dan je poludnevno obrazovno-promotivno događanje tijekom kojega se, zaredom ili gotovo usporedno, igra više jednostavnih i zabavnih komornih igara. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno znanje ili iskustvo, niti posebna priprema. LARP dan obično traje između osam i deset sati, što ne znači da i morate sudjelovati u svim igama. Ali možete, ako želite.

Dosad smo LARP dan dva puta održali u Osijeku (u suradnji s udrugama Breza i Titan Atlas) i Rijeci (u suradnji s Klubom mladih Rijeka) te jednom u Mariboru (u suradnji s udrugom Zlati Goblin). 

Želite nas ugostiti u vašem gradu? Javite nam!

Izvedba igre Famiglia Bonifacio: Il primo Listopad 2015. godine, Zagreb Foto:  Tanja Bjelić

Izvedba igre Famiglia Bonifacio: Il primo
Listopad 2015. godine, Zagreb
Foto: Tanja Bjelić

RADIJE BISTE PRIVATNU IZVEDBU? NEMA FRKE.

Later Event: March 19
LARP dan u Rijeci