Back to All Events

SFerakon 2016


LARP MARATON kolektiva Terrible Creations

@ SFerakon 2016

Kreativni kolektiv Terrible Creations poziva vas na igru!

Tijekom ovogodišnjeg SFerakona, u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb, održat ćemo LARP maraton tijekom kojeg ćemo voditi šest uzbudljivih komornih igara.

Ne trebate se posebno pripremati, niti imati prethodnog iskustva: sve potrebno za igru čeka vas u učionici A-202. Ako niste nikad igrali LARP, ovo je sjajna prilika da ga isprobate.

Broj mjesta je ograničen, a prijave će se zaprimati na štandu kolektiva Terrible Creations na Sferakonu.

PETAK, 13. svibnja 2016.

Star Wars: Endor
Dok se s druge strane šumovitog mjeseca Endora odvija odsudna bitka, pet časnika i jedan civil naći će se u stisci te morati odlučiti što i kako dalje. Komorni larp. Radnja igre smještena je u svijet “Ratova zvijezda”, otprilike na kraj filma “Povratak Jedija”.

Broj igrača: 6
Trajanje: do 2 sata

Autobusna postaja
Nedefinirana autobusna postaja. Na njoj se nalaze potpuni neznanci koji su se slučajno našli na istom mjestu u isto vrijme. Što bi moglo poći po zlu? Humoristična igra nastala na temelju glumačke improvizacije. Igrači postaju različite neobične individue koje koje pokreću usputni razgovor.

Broj igrača: do 9
Trajanje: do 2 sata

SUBOTA, 14. svibnja 2016.
 

Nordijske priče: Izbor vođe velikog pohoda
Pohod se bliži i vrijeme je da se odabere ratnik koji će ga voditi. Imaš li što je potrebno da budeš vođa? Možeš li uvjeriti ostale ratnike da ih upravo ti trebaš voditi? Budi oprezan, jer konačnu odluku donosi Prorok! Igra koja kombinira igranje uloga i pričanje priča. Igrači igraju vikinške ratnike koji se moraju međusobno dogovoriti koji od njih će ih voditi na sljedećem pohodu.

Broj igrača: 5-10
Trajanje: 2 sata

Nordijske priče: Izgubljeni brod
Okupili ste posadu i krenuli na pohod, ali bogovi su vašem brodu poslali oluju i odvojili vas od flote. Sada ste izgubljeni u morskim bespućima, bez ijednog broda na vidiku. Zalihe hrane i vode su vam ograničene, a ne želite završiti u plavom grobu. Kako ćete to postići? Komorni larp. Jedan od vikinških brodova se u oluji odvojio od ostalih. Hrane na brodu je malo, a vremena još manje. Igrači će morati donjeti neke teške odluke i smisliti način kako preživjeti.

Broj igrača: 6
Trajanje: do 2 sata

Famiglia Bonifacio: Večer prije
Don Angelo Bonifacio sazvao je izvanredni sastanak. Koji je razlog tome? Napetost raste kako vrh kriminalne organizacije prima zastrašujuće novosti koje ih guraju prema rubu propasti. Igra s radnjom smještenom u talijansku mafijašku obitelj u SAD-u krajem 20-ih godina prošlog stoljeća. Igra vas uvlači u napeti sastanak mafijaških glavešina o kojem ovisi budućnost famiglije Bonifacio.

Broj igrača: 6
Trajanje: 2 sata
 
Dru
Sjever i Jug nalaze se na korak od rata, a druidi su se okupili na neutralnom teritoriju kako bi im iskrojili sudbinu. Kakvu će odluku donijeti? Igra koja kombinira igranje uloga i pričanje priča. Igrači preuzimaju uloge druida koji moraju odlučiti o sudbini dva kraljevstva.

Broj igrača: 3 ili 5
Trajanje: do 2 sata

Više: SFerakon

Lucija Tancer

Lucija Tancer

Earlier Event: April 16
Igrajte se s nama na Gobliconu
Later Event: May 14
Mini Maker Faire Osijek