Back to All Events

Velesajam kulture 2016.


  • Studentski centar Savska 25 Zagreb Hrvatska (map)

Igrajte se s nama

Terrible Creations sudjelovat će u ovogodišnjem izdanju Velesajma kulture Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, posvećenog igrama s uživljavanjem u uloge u raznim oblicima.

Uz već poznate igre PobunaPokret otpora i BSG: Freighter 212, premijerno ćemo odigrati i igru Udruga za promicanje prava bajkovitih stvorenja – UBS (The Association for the advancement of rights for Fairytale Creatures), autora Jeanite Hatlestrand, Alne Sogn Husvegg i Nilsa Andersena.

Vrijeme je za godišnju skupštinu Udruge za promicanje prava bajkovitih stvorenja, organizacije koja zastupa sva bajkovita stvorenja. Željeznom rukom vodi ju Vještica/Zla maćeha. Nekoć demokratski ustrojena, sad je podređena predsjednici. Uz podršku Velikog zlog vuka, Vještica je stekla saveznike koristeći besramni favoritizam, prijetnje i sve što zamisliti možete kako bi suzbila opoziciju.

No, ove godine netko bi mogao dići glas. Je li došlo vrijeme za promjene? Hoćete li ih potaknuti ili nastojati suzbiti?

Riječ je o komornoj igri za 15 do 20 osoba koja traje do četiri sata. Pogodna je za početnike. Kostimiranje nije obavezno, ali ako želite doći preobučeni u neki lik iz bajke - možete. Javite nam se da se dogovorimo.

Također ćemo premijerno izvesti i našu novu igru Vještice, radnjom smještenu u vrijeme dok je Zagrebom vladala grofica Barbara Celjska.

Godina je 1418. Barbara Celjska okupila je žene poznate po tome što su travarke i vidarice, a potiho se govorka i da su najbolje među vješticama. 

Plemenitašica - na glasu kao okrutna i sklona okultnom – od njih će tražiti pripravu čudesnog napitka i pod budnim okom mrkog stražara Krvavog Marka ostaviti neka se snalaze kako znaju i umiju.

Udruga za promicanje prava bajkovitih stvorenja – UBS na rasporedu je u petak, 2. prosinca, od 20 sati u dvorani SEK Studentskog centra.

Idućeg dana igramo na istoj lokaciji po ovom rasporedu:

16:00 - 18:00 Pobuna
18:00 - 20:00 Pokret otpora
20:00 - 22:00 Vještice
22:00 - 24:00  BSG: Freighter 212

Upad je besplatan. Sve su igre pogodne i za one među vama koji nikad nisu igrali. Dođite, povedite i društvo. 

Earlier Event: November 8
Reboot Infogamer 2016
Later Event: December 17
Famiglia Bonifacio - The Advent Edition