Perun 3.jpg

Perun

Vrhovni bog slavenske mitologije, odnosno najmoćniji čarobnjak svog doba, pravedan je i ponosan, no vrlo promjenjivog raspoloženja. Ponekad je bio izrazito dobre volje, a za čas bi se to znalo promijenilo te bi njegov interes naglo splasnuo ili prerastao u ljutnju. Iako nije imao problema s drugim osnivačima, često je ulazio u sukobe s drugima, a naročito s raznim magičnim bićima.

Njegovi najpoznatiji sukobi su neprestana borba s Velesom, tamnim čarobnjakom (za tudume bogom podzemlja) te poznata bitka s tri diva: Snježikom, Orjenom i Klekom. Tijekom bitke Perun je divove pretvorio u planine te još dan danas stoje tamo gdje se bitka odvijala kao spomenik Perunovom gnjevu.

Perun je bio vješt čarobnjak, a specijalnost su mu bile čarolije promjene vremenskih prilika. Njegova vremenska čarolija koja u prisustvu tuduma stvara veliku gustu maglu oko dvorca i dan danas je aktivna.

Preko magične sjekire Perun je kanalizirao svoje moći i često je s njom prikazivan na portretima. Njegov zaštitni znak, munje, obično su prikazane kako izlaze iz sjekire.

grb Perun.jpg

Perunov dom

Perunov dom u Školi magije kao da je proklet svake druge godine. Iako to nije tako, Perunov dom je uistinu dom koji najviše varira u kvaliteti učenika.

Jedne godine dolaze pametni učenici spremni žrtvovat se za svoje kolege i pomoći im, ali i napraviti sve za bodove. Kompetitivni su i pametni, ratoborni i pravedni. Ta generacija je do kraja svog školovanja uspješna, osvaja puno bodova u međudomskom natjecanju i završava školu s izvrsnim ocjenama.

Međutim, kao da se Moranin plašt poigrava s Perunovim domom jer svake druge godine dolaze učenici koji su čista suprotnost prethodnoj generaciji. Ta grupica od desetak učenika je toliko nezainteresirana za sve što se događa u školi da im je interesantnije kopati vlastiti nos i proučavati blago koje u njemu pronađu nego da prate na nastavi.

Iako sami po sebi nisu lijeni, koji put se čini da bi samo ležali i spavali, a kada dođe vrijeme za spavanje postaju živahni i nikako da se stišaju te su profesori često primorani bacati čarolije za nečujnost na vrata njihovih spavaonica. Vrlo su brzopleti i ne razmišljaju o posljedicama, a uvijek se žale na nešto.

Ova generacija svake godine skupi najmanje bodova u međudomskom natjecanju i često se dogodi da se trud ovih "pametnih" poništi zbog njihovih gluposti koje izvode i zbog kojih gube bodove.

Na ispitima nekim čudom bez varanja ipak uspiju dobiti prilično dobre ocjene što je ipak dokaz da su intelektualni i pametni s visokim kvocijentom inteligencije.