rusija

Zatvoreno Magijsko carstvo vrlo ograničene suradnje s kontinentalnim savezima.

 
 
lubanja rusija magija_mini_mini.jpg

Autohtoni i modernisti

Magijske tradicije u Rusiji su vrlo raznolike, ali najjednostavnije ih je podijeliti na "autohtone" i "modernističke" struje. I unutar kategorije autohtonih magijskih tradicija Rusije postoje drastične razlike i dijele se na primarno slavenske ili primarno azijske utjecaje (od sibirskog pa sve do mongolskog šamanizma).

Modernisti su u Rusiju došli s reformama Petra Velikog. Glavno sjedište im je u Petrogradu, a predstavljali su zapadno europski utjecaj koji s vremenom zadržava prijezir prema "starome", ali postaje ksenofoban i izrazito nacionalistički nastrojen.

U velikim mjestima poput Petrograda i Moskve djeluju carske magijske škole koje pohađaju učenici okolnih područja, ali u ostalim manje napučenim dijelovima nije bilo moguće uspostaviti klasični oblik škole već se djeca podučavaju u malim lokalnim školama po 20-30 učenika.

 

Lekcije Tunguske eksplozije

Oktobarska revolucija dogodila bi se možda gotovo desetljeće ranije da nije bilo izdajnika među zavjerničkim redovima koji su Dvoru dojavili mjesto i vrijeme sastanka vođa pokreta.

Mjesto je bilo nenastanjena sibirska divljina rijeke Podkamenaja, a vrijeme - jutarnji sati u utorak, 30. lipnja 1908. U događaju koji je široj javnosti poznat kao Tunguska eksplozija izbrisani su neprijatelji Monarhije, a Rasputin koji je već par godina imao znatan utjecaj na ruskom Dvoru nakon toga doživljava strelovit uspon i oblikuje nacionalnu politiku.

Poučeni tim iskustvom Rusi još od Oktobarske revolucije pa nadalje svoje magijske strukture i moćne korisnike i korisnice drže pod strogim nadzorom državnih službenika, tuduma koji osiguravaju da više nikada magija ne ugrozi slobodu naroda.

 
Foto:  Wikipedia

Foto: Wikipedia

Znameniti čarobnjaci kroz povijest

Rasputin, Dostojevski, Lajka